Google Docs, Sheets en Slides krijgen nieuwe interface

Docs, Sheets en Slides horen bij de populairste kantoorprogramma’s van Google. De techreus heeft de interface van die programma’s een make-over gegeven om de productiviteit van gebruikers te verbeteren.

De nieuwe interface ziet er een stukje gestroomlijnder uit. Gebruikers zien functies die het vaakst gebruikt worden binnenkort bovenaan het werkblad verschijnen. Commentaren, linialen en andere features werden ook verder op punt gezet.

Nieuwe Docs interface

Google merkt op dat er geen veranderingen in functionaliteit zijn, maar sommige functies kunnen wel op een nieuwe plaats staan. Wie Docs, Sheets of Slides regelmatig gebruikt, moet straks misschien even wennen aan die wijzigingen.

Naast de kantoorapps werd ook gesleuteld aan Google Drive. Nieuwe zoekmogelijkheden (op bestand, eigenaar of bewerkingsdatum) helpen gebruikers sneller specifieke bestanden te vinden. In het vernieuwde Drive kan je voortaan ook verschillende items selecteren en acties uitvoeren voor die groep bestanden.

nieuwe zoekfunctie google drive

De veranderingen worden gradueel uitgerold vanaf 6 maart. Tegen 25 maart verwacht Google klaar te zijn met de volledige uitrol. Wie nog geen nieuwe interface ziet, moet dus nog even wachten.